A PI-víz hatásai az emberi szervezetre

 

Az ember mintegy 70 %-ban vízből áll.

Ez az érték azonban nem konstans!
Közvetlenül a születés után az az arány több mint 80%.
Természetes elhalálozás esetén, mely nem baleset, vagy betegség következtében következik be, már csak kevesebb, mint 50 % víz található meg!

Az élet során a szervezet vízhányada folyamatosan csökken. Ez a vízveszteség, ill. a relatív szárazanyag-felhalmozódás az öregedés elsődleges okai.

 Az agykéreg 84 %-ban, az izmok 75 %-ban, a szív 74 %-ban és az idegsejtek 70 %-ban állnak vízből!

Ez a folyadék mennyiség állandó mozgásban van, az intracelluláris testvíz kilencnaponként megújul.

Az ember víztartalmának mintegy 2/3-a a sejtben, 1/3-a a sejten kívül található.


Az olyan folyadékokat, melyek optimális biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PI-víz, nagyon gyorsan és kevés energiával fel tudják venni a sejtek.

Az emberi szervezetnek több szerve van. Ezekben a szervekben fehérjemolekulák találhatók. Akárcsak a szervek, a bennük található fehérjemolekulák is egy vízréteggel vannak körülvéve. A szervek körüli vízréteg vastagsága 20-40 vízmolekula.

Amennyiben a vízréteg vastagsága csökken, úgy sem a fehérjemolekulák, sem a szervek nincsenek már a saját megszokott környezetükben. Zavart állapotban vannak, nem tudják már a feladatukat betölteni. A sejt anyagcseréje nem zajlik már dörzsmentesen, a sejtek közötti információátadás gátolva van. Ennek főleg a sejtosztódásnál vannak súlyos következményei.

A különbség a biológiailag aktív sejtfolyadék, és a normális csapvíz között annak fizikai felépítésében, molekuláinak térbeli elrendeződésében (geometriájában) rejlik. Ennek a rendezettségnek a zavarása betegségekkel van összefüggésben."

A PI-víz teljesíti azokat a követelményeket, melyet a sejtvízzel szemben felállít. A PI-víz gyorsan és csekély energiafelhasználással kerül a sejtbe. Az öregedési folyamatot le lehet lassítani, a szervezet kifogástalan működését belülről támogatja.